Bu baklavayı herkes yapmak isteyecek!

Giriş Tarihi: 21 Mayıs 2020 23:47

Bu dönemde bayram ziyaretleri olmasa da; tatlılar ve baklavalar yine sofralarımızı süsleyecek. Maharetli hanımların ağızları tatlandıran baklavalarına, kolay bir tarif de atv ekranlarında yayınlanan Evde Biz Bize programında verildi. Eğitmen Şef Nermin Gül, merdane ile dört bezeli kolay baklavanın yapımını anlattı. Hamur açmayı bilmeyen biri bile bu tarifi çok kolay yapabilecek. Baklava uzmanlarının bile tercih edeceği, yeni gelinlerin bile yapabileceği Nermin Gül'ün çok beğenilen kat kat, çıtır çıtır baklavasının detayları haberimizde.

Baklava siparişi vermeye gerek yok!

atv ekranlarında gündüz kuşağında yayınlanan Evde Biz Bize programına katılan Eğitmen Şef Nermin Gül, evde yapımı çok kolay bir baklava tarifi verdi. Bu baklavayı dışarıdan sipariş vermeye gerek kalmadan evinizde kolayca yapabileceksiniz. 4 Bezeden merdane ile yapılan baklavanın, 60 bezeden yapılmış gibi, kat kat ve çıtır çıtır olacağı garantisi verildi. Eğitmen Şef Nermin Gül baklavanın püf noktalarını atv izleyicisi ile paylaştı. Artık kollarınız ve boynunuz baklava yufkası açarken ağırmayacak. İşte hiç yorulmadan yapacağınız baklava tarifi:

Kolay baklava malzemeler:

2 adet yumurta

50 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı limon suyu

Aldığı kadar un

Hamuru açmak için:

Yarım kilo nişasta

İç malzemesi:

3 su bardağı dövülmüş ceviz

(Dişe gelecek şekilde rondodan da geçirebilirsiniz)

Üzerine dökülecek:

1 su bardağı sıvı yağ

250 gram tereyağı

Şerbeti için:

5 bardak su

1 kilogram şeker

Yarım limon

Baklavanın şerbetini hazırlarken...

Şerbetini baklava hamurundan önce hazırlandığında iyi olur. Çünkü fırın tepsisinde pişen baklava sıcakken; üzerine dökülen şerbetin soğuk olması gerekiyor. 5 bardak su, 1 kilogram şeker ve içerisine sıkılan limondan oluşan şerbetin, 15 -20 dakika pişirilmesi şerbetin kıvamının biraz koyu olması lazım. Eğer baklavanız biraz daha yumuşak olsun istiyorsanız baklava ılıkken, soğuk şerbeti dökebilirsiniz.

Bayrama tatlısız kalmayın

atv'de Evde Biz Bize programında, hem kolay baklavanın tarifi verildi; hem de atv izleyicisine özel, püf noktaları anlatıldı. Baklava yaparken, ilk etapta 2 adet yumurtamızı kırıyoruz. Tereyağını ister eritin; isterseniz oda sıcaklığında yumuşamış bir şekilde de kullanabilirsiniz. Bir kase yoğurdu da içerisine kattıktan sonra püf noktası ise, güzelce çırpmak. Daha sonra yarım limon, sıvı yağ, bir tutam tuzu da ilave ettikten sonra, koyduğunuz kabartma tozunun üzerine 1 yemek kaşığı sirkeyi döküyorsunuz. Kabartma tozunun üzerinde sirkenin köpürdüğünü göreceksiniz. Yani sirke kabartma tozunu aktifleştirecektir. Bu püf noktası, baklavanın daha ince ve çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır. Bu kurallara dikkat etmezseniz baklavanız daha hamurumsu olacaktır. Bütün malzemeler katıldıktan sonra sıra geldi un ilavesine. Yaklaşık üç, üç buçuk su bardağı un alan bu karışımın elinize yapışmaması için, spatula yardımı ile de karıştırıp, hamur haline getirebilirsiniz. Kıvamı yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. 15, 20 dakika hamuru dinlenmeye bırakabilirsiniz.

4 bezeden baklava

Ramazan ayının gündüz kuşağının yeni bir programı hafta içi her gün, saat 14.00'te canlı olarak ekran başındaki izleyicilerle buluşuyor. Yemek, sağlık, müzik, astroloji, psikoloji, geleneksel tıp gibi pek çok konuda canlı telefon bağlantıları ile sorunların paylaşıldığı Evde Biz Bize atv ekranlarından ilgiyle takip ediliyor. Sesiyle olduğu kadar oyunculuğuyla da herkesi büyüleyen başarılı şarkıcı, oyuncu Öykü Gürman ile bitmeyen enerjisiyle harekete geçiren, güldüren başarılı oyuncu Ferdi Kurtuldu sunduğu 'Evde Biz Bize'nin stüdyo konuğu Eğitmen Şef Nermin Gül'dü. Birbirinden güzel yemekleri takipçileri ile paylaşan Gül, çok beğenilen kolay baklava tarifini atv izleyicileri için verdi.

Tereyağında püf nokta...

200 gram tereyağını bir taraftan eritmeye başlayabilirsiniz. Tereyağını baklavanın üzerine döktüğünüz zaman nokta nokta siyah kalıntılar oluşmaması için tereyağını eritirken bir püf noktası uygulamanız gerekiyor. Tereyağı erirken üzerindeki beyaz köpükleri Ayrı bir kaseye alırsanız; tereyağını baklavanın üzerine döktüğümüz zaman siyah kalıntılar oluşmaz. Bunları almazsanız, tereyağının kaymağı, yağla birlikte erirken yanar ve baklavanızın üzerinde siyah tortular bırakır. Tereyağını erittikten sonra baklavayı yağın üstünden üstünden alarak yağlarsanız, yani dibindeki tortuyu almazsanız, o da ayrı bir püf noktası oluşturuyor.

4 beze nasıl kat kat açılıyor?

15 - 20 dakika dinlenen hamurunuzu 4 bezeye ayırın. Hamuru açmak için yarım kilo nişastayı yanınızda bulundurun. Çünkü bu hamur sadece nişasta ile açılıyor. Merdane ile bezeleri tek çek açmaya başlayabilirsiniz. Tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkanın üzerine bolca nişasta dağıtın. Mısır ve buğday nişastasını yarı yarıya da kullanabilirsiniz. Hamuru iki taraftan katlamaya başlayabilirsiniz. Dört tarafından da haftadayız hamuru tekrar katlayıp bir kare hamur oluşturun. Her katlama işlemi yaptığınız zaman nişasta dökmeyi unutmayın. En son ise origami zarfları şeklinde katladığınız hamuru ters çevirip kenara alın. Yani kat kısımları alt tarafa gelsin. Diğer hamurları da aynı şekilde tepsi büyüklüğünde açıp, kat kat geri katladıktan sonra, artık tekrar açmaya başlayabilirsiniz. Her bir katladığımız hamur tepside pişerken açılıp, baklavanın kat kat olmasını sağlayacaktır. Kat kat katladığınız hamurları tek tek açarken, Yine bolca nişasta koymayı unutmayın. Katıldığımız bezeleri tekrar açarken de merdane ile bastırarak değil; yavaş yavaş, nazik bir şekilde açmalısınız. Çünkü hamuru katlarken koyduğunuz her bir katta bolca nişasta olduğu için bu hamurun yırtılmasına da neden olabilir. Her bir açtığınız hamurun yufkasını tepsiye koyarken, Kenarlarından taşan hamurlar olursa, onları da kesip ve merdane yardımı ile biraz daha inceltip, tekrar içine koyabilirsiniz. Bunlar da hem israfı önlenecek; hem de ara katları oluşturacaktır. Tepsiyi ya da yufkaların ara katlarını yağlamaya gerek yok, çünkü üzerine yağ dökeceğiz. iki bezeyi iki kat bu şekilde açıp tepsimize koyduktan sonra, arasına bolca ceviz dökebilirsiniz. Üstüne 3 ve 4 kat bezeyi açıp koyduktan sonra, keskin bir bıçakla güzelce dilimleyin. Diğer tarafta erittiğiniz ve soğuttuğunuz 200 gram tereyağı ve bir su bardağı sıvı yağı üzerine gezdirebilirsiniz. Tereyağının tortusu dipte kaldığı için yağı kaşık kaşık üstten alıp hamurun üstüne dökmek gerekiyor. Kalan yağ tortusunu da tereyağı olarak yemek ve pilavda kullanabilirsiniz. Baklavaya dökerseniz üst kısmının yanması neden olabilirsiniz. Alt üst ve fanlı bir ayarda olmak üzere 170 derecede ısıtılan fırına tepsimizi artık koyabiliriz. Baklava hamurunu yaklaşık bir saat kadar pişirin.

Üzerine dökeceğiniz şerbet için de 5 su bardağı suyu bir tencereye alın. 5 su bardağı da şeker ilave edin. Limonunu da sıktıktan sonra, koyu bir şerbet kıvamını alabilmesi için yaklaşık 20-25 dakika kadar kaynatın. Baklavayı çıtır çıtır sevenlerdenseniz soğuk baklavanın üzerine şerbeti yine soğuk dökebilirsiniz. Baklavayı yumuşak sevenler için ise, baklava ılık şerbet soğuk olmalı. 5-6 saat içerisinde gelecektir. İdeali ise tam bir gün sonradır. Afiyet olsun.

Eğitmen Şef Nermin Gül'ün 4 bezeli evde kolay baklava tarifinin püf noktaları ile tamamını izleyebilirsiniz. Bezmen'in videoda ayrıca fırın kullanmadan yaptığı tavada pizza ve suffle tariflerini de bulabilirsiniz.

Programın tamamını izlemek için tıklayın!

Hafta içi her gün, saat 14.00'te canlı olarak ekran başındaki izleyicilerle buluşan, yemek, sağlık, müzik, astroloji, psikoloji, geleneksel tıp gibi pek çok konunun konuşulduğu, canlı telefon bağlantıları ile soruların paylaşıldığı Evde Biz Bize'yi sesiyle olduğu kadar oyunculuğuyla da herkesi büyüleyen güzel ve başarılı şarkıcı, oyuncu Öykü Gürman ile bitmeyen enerjisi ve neşesiyle harekete geçiren, güldüren başarılı oyuncu Ferdi Kurtuldu sunuyor.

atv ile hayat evde güzel!

Sağlıktan iyi beslenmeye, doğru alışverişe, son trendler, doğru bilinen yanlışlar, alanında en iyi doktor, geleneksel tıp uzmanı, spor eğitmeni, astrolog gibi konukların yanı sıra hem sesi, hem el becerisi hem de keyifli sohbeti ile renk katan ünlü konuklarıyla farklı ve detaylı bilgiler izleyiciyle paylaşılıyor. En güzel iftar yemekleri biz bizeyken pişiriliyor. Ekran başındakilerin kolayca yapabilecekleri pratik, lezzetli, kolay yemek tarifleri stüdyoda canlı olarak anlatılıyor. Alanında uzman doktorlarla gerçekleştirilen sohbetlerle, evlerinde kalan izleyicilerin merak ettikleri tüm sorular en doğru isimlerden yanıt buluyor. En sevilen oyuncular, sunucular, sosyal medya fenomenleri yapacakları canlı bağlantılarla evlerinden tüyolar veriyor. Bunların yanı sıra Öykü Gürman kadife sesiyle kulakların pasını siliyor.

Sağlığımız için evde kalmamız gereken bu günlerde, tüm aile bireyleri Evde Biz Bize' de moral buluyor.

Öykü Gürman ve Ferdi Kurtuldu'nun sunumuyla 'evinize neşe getiriyoruz'

Evde Biz Bize hafta içi her gün 14'te Atv'de

diğer haberler

Bu baklavayı herkes yapmak isteyecek!
Esra Erol'da gergin anlar! Eski eşler arasında bitmeyen hesaplaşma! Esra Erol kesintisiz izle! Esra Erol 4 Haziran Perşembe
Müge Anlı ile Tatlı Sert'te 4 Haziran Perşembe neler oldu? Çağla Tuğaltay cinayetinde flaş gelişme!
Ayşe Altuntaş nerede? Görgü tanığı konuştu! Müge Anlı son bölüm izle! Müge Anlı 4 Haziran Perşembe 2020!
Müge Anlı, Saliha Barutçu'nun yıllardır görmediği oğlu Zülfikar Şah Yılmaz’ı buldu! Müge Anlı ile Tatlı Sert'te 4 Haziran Perşembe!
Müge Anlı "Yılın en yaratıcı 50 Listesi'nde!"
BİZE ULAŞIN
BİZE ULAŞIN